Manifesto

  • Mimarisinden, mutfağına
    artizan bir restoran


    • Zæfəran Restaurant, endüstrinin getirdiği standartlaşmaya karşı el emeği, deneyim, beceri ve ustalığın ön plana çıkarıldığı artizan bir duruş sergilemektedir.
    • Zæfæran Restaurant, Selçuklu ve Osmanlı Mimarisinin dokunuşlarının sergilendiği bir sanat eseri olarak inşa edilen Ajwa Hotel Sultanahmet’in artizan ruhunu her detayında yansıtmaktadır.
    • Zæfæran Restaurant, yüksek tempodaki yaşam akışında ve tüketime yönelik çalışan turizm sektöründe huzurlu ve konforlu bir işletmede lezzetli ve sağlıklı yemeği, şehrin tarihi dokusunda, adil fiyat politikasıyla, işini tutkuyla yapan personeli ile sunmayı ve bu standartları kalıcı kılmayı gerçek hedefi olarak görür.
    • Zæfæran Restaurant, üzerinde yükseldiği coğrafyanın tüm renklerini kültürel bir potada harmanlayıp geleceğe taşımak ve bu kültürlerin tüm detaylarının sergilendiği ve öğretildiği bir mekân olmak misyonu ile yola çıkmaktadır.
    • Zæfæran Restaurant, ağırlık olarak geleneksel Azeri mutfağını yansıtan ve aynı zamanda Osmanlı ve Türkî ülkelerin lezzetlerini öne çıkaran bir menü sunmaktadır.
    • Zæfæran Restaurant, menüsünde kullanılan ürünlerin çoğu Coğrafi İşaretler ve Nuh’un Ambarı listelerinden yola çıkarak birebir Anadolu’daki üreticilerinden getirtilmektedir.
    • Zæfæran Restaurant, gıda israfını azaltmak için atık gıdaları miktar ve atık çeşidine göre sınıflandırarak hayvan barınaklarına veya çeşitli hayır kurumlarına yardım olarak göndermektedir.
    • Zæfæran Restaurant, kullanım dışı kalan atık malzemeleri geri dönüşüm amaçlı olarak atık çeşidine göre (plastik, cam, organik, kağıt vb.) ayrıştırmakta ve böylelikle doğaya verilen zararın minimuma indirilmesini hedeflemektedir.