0£0.00

ORDER LIST

Skip to Content

Hakkımızda


Azerbaycan’ın lezzetli mutfak kültürünü İstanbul’da hakkıyla temsil eden, Tarihi Yarımada'yı ve Prens Adaları'nın tamamını Kadıköy’den Yeşilköy sahiline kadar gören muhteşem deniz manzarasıyla Zeferan Restaurant, Ajwa Hotel Sultanahmet’in çatı katında, haftanın yedi günü 07.00 ile 24.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor.

Toplam 120 kişi kapasiteli Zeferan Restaurant’ta Azerbaycan mutfağının farklı bölgelerine ait, birbirinden şaşırtıcı ve lezzetli yemekleri tatmak mümkün. Azerbaycan ve Anadolu’nun zengin coğrafyasından beslenen Zeferan Restaurant’ta yemeklerin hazırlanışında kullanılan tüm ürünler bizzat üreticisinden temin ediliyor.

Menü seçiminden dekorasyonuna zarafet ve titizliğin ön planda tutulduğu Zeferan Restaurant’ta servisler antika tabaklarda gerçekleştiriliyor. Kimi 220 yıllık geçmişe sahip antika tabaklara, Zeferan Restaurant’ın sedef işlemeli ceviz mobilyaları, el dokuması halıları ve modern sanatçılara ait orijinal tablolar eşlik ediyor.

Lüle kebabı, tike kebabı gibi en geleneksel usulle hazırlanan özel kebaplar, pilav çeşitleri, Hazar Denizi’nin bereketini yansıtan balık yemekleri, Kutab, Kükü ve Düşbere çorbası gibi geleneksel Azerbaycan yemeklerine; Azerbaycan, Osmanlı ve Anadolu’nun leziz olduğu kadar ferahlatıcı şerbetleri eşlik ediyor.